Δελτίο Τύπου

Το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα λιβάδια του Περτουλίου το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Συνεχίζοντας  μια παράδοση χρόνων ο Σταυραετός έδωσε και φέτος δυναμικό παρόν. Με πολυπρόσωπη αποστολή αποτελούμενη από το μεγάλο χορευτικό, το χορευτικό ενηλίκων καθώς και το ΔΣ πρωτοστάτησε τόσο στις κύριες εκδηλώσεις του ανταμώματος της Κυριακής όσο και στα δρώμενα που εξελίχθηκαν παράλληλα.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου η ομάδα ποδοσφαίρου του Συλλόγου πήρε μέρος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ενώ το απόγευμα ο Σταυραετός συνέβαλε στην επιτυχή αναβίωση του Σαρακατσάνικου Καραβανιού. Με υλικά που μεταφέρθηκαν στο Περτούλι από τη συλλογή του Λαογραφικού μας Μουσείου και την εμπειρία και την τεχνογνωσία των γερόντων μας ο Σταυραετός φόρτωσε 8 άλογα -που είχε εξασφαλίσει η ΠΟΣΣ για αυτό το σκοπό- με μάλλινα σκεπάσματα και υφαντά, οικοσκευή των παλιών Σαρακατσάνων και υλικά για την κατασκευή Τσατούρας (παραδοσιακής Σαρακατσάνικης καλύβας) και πήρε το δρόμο για τα «βουνά». Το χορευτικό ενηλίκων πλαισίωσε το καραβάνι με παραδοσιακές φορεσιές και τραγούδια ενώ στο τέλος της πορείας επιμελήθηκε το στήσιμο της Τσατούρας.

Ο Σταυραετός συνέβαλε έτσι μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους στην πιστή αναπαράσταση αυτής της σημαντικής για τη ζωή των Σαρακατσάνων διαδικασίας ώστε οι νεότεροι να τη γνωρίσουν βιωματικά και οι μεγαλύτεροι να συγκινηθούν ανασύροντας παιδικές μνήμες.
Το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή του Σταυραετού συμμετείχε με μεγάλο κέφι στο καθιερωμένο γλέντι μαζί με Σαρακατσάνους από όλη τη χώρα αλλά και τη Βουλγαρία ενώ το πρωί της Κυριακής είχαμε και πάλι καίρια παρουσία.
Το μεγάλο χορευτικό υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ Σπύρου Γιαννιού συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών μαζί με τα χορευτικά των υπολοίπων συλλόγων και απέσπασε θετικές κριτικές με την προσεγμένη παρουσία του.

Επιπλέον, ο Σταυραετός είχε επιφορτιστεί με την παρουσίαση του “κύκλου του μαλλιού”.
Συγκεκριμένα η κ. Ευαγγελία Φαρμάκη, μέλος του ΔΣ, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα εισήγηση που αφορούσε ολόκληρη τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του μαλλιού με τον παλιό Σαρακατσάνικο τρόπο (κούρος, ξάσιμο, λανάρισμα κλπ) ενώ ταυτόχρονα το χορευτικό ενηλίκων επιδείκνυε επιλεγμένα μέρη της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος Γιάννης Φαρμάκης και το ΔΣ του Σταυραετού θέλουν να ευχαριστήσουν:
-    Τα μέλη των χορευτικών για τη συμμετοχή τους και την άψογη εκπροσώπηση του Συλλόγου
-    Τον πρόεδρο κ Μουτσιάνα και το ΔΣ της ΠΟΣΣ για την διοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων του ανταμώματος και τις διοικήσεις των υπολοίπων συλλόγων για τη συνεργασία
-    Το Δήμαρχο κ Σούλα και το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου για την έγκριση επιχορήγησης για τη συμμετοχή του Συλλόγου στο 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα.

Καλώς να ανταμώσουμε και του χρόνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Φαρμάκης Γιάννης: 6986546700 (Πρόεδρος)

Μπάτζιος Κώστας: 6972875092 (Γραμματέας)

Μπαλάσκας Θανάσης: 6977251551 (Ταμίας)

 

Γραφεία Συλλόγου

Τηλέφωνο & Φαξ: 2310.765117

E-MAIL : info@stavraetos.gr

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Αγαπημένος Χορός
 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Για ιστοσελίδα που θα φέρει επιτυχία στην επιχείρηση σας, στις καλύτερες τιμής της αγοράς... Γιατί κάνουμε εκπτώση στην τιμή αλλά όχι στην ποιότητα!!!
Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες!!!

Βαγγέλης Μπόρας

email: vagelismail3@yahoo.gr

-

Προτεινόμενοι Browser: Mozilla Firefox, Google Chrome