3ο Φθινοπωρινό Γλέντι

ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!

3ο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ

Περισσότεροι από 1.200 Σαρακατσαναίοι και Σαρακατσανόπουλα συμμετείχαν στο 3ο Σαρακατσάνικο Φθινοπωρινό Γλέντι, που οργάνωσε ο

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, στοχεύοντας στην σύσφιξη των σχέσεων, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των Σαρακατσάνων με σαρακατσάνικη μουσική, χορό και τραγούδια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΝΔ κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπουγιουκλής , Χρήστου, Τσακαλίδης, ο π. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχιλλέας Μουρατίδης, Αντωνία Καραπουλουτίδου, Μαρία Πασχαλίδου, ο Γ.Γ της Π.Ο.Σ.Σ Στέργιος Μακρής και ο Ταμίας Παναγιώτης Μπάρμπας, ο Υπεύθυνος Χορηγιών κ. Βασίλης Τσακνάκης, η Πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου κ. Ζανίνου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου και υπεύθυνος Νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ κ. Γιάννης Φαρμάκης αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην 1η Σαρακατσάνικη Βιωματική παραθαλάσσια Κατασκήνωση, που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων δίνοντας την ευκαιρία στα Σαρακατσανόπουλα από 6 έως 16 ετών να βιώσουν το σημαντικότερο κομμάτι του τρόπου ζωής της Σαρακατσάνικης παράδοσης κατασκευάζοντας σαρακατσάνικο οικισμό, παίζοντας Σαρακατσάνικα παιχνίδια και αθλήματα, μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς, μουσική τραγούδια έθιμα μουραπάδες, και γνωρίζοντας την Σαρακατσάνικη Λαλιά το γλωσσικό μας ιδίωμα. Στη συνέχεια ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στη νέα απόφαση του Συλλόγου να οργανώσει για πρώτη φορά το ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ με διαλέξεις ομιλίες και συζητήσεις πάνω σε σύγχρονα θέματα ιστορίας, ορθοδοξίας, υγείας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας, ψυχολογίας με διακεκριμένους ομιλητές επιστήμονες -κάτι σαν το ανοικτό - το λαϊκό πανεπιστήμιο. Την έναρξη του 1ου κύκλου ενημέρωσης θα ευλογήσει με μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ο πολυαγαπημένος των Ελλήνων π. ΑΝΔΡΈΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ.

Η ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στο ΕΠΑΛ Ευόσμου με θέμα , Γάμος: Ότι καλύτερο σου έχει συμβεί !!! θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 6.00 το απόγευμα.

Ακολούθησε σαρακατσάνικο γλέντι για όλους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές Σταύρο Μπόνια και Γιώργο Γραβάνη τους οποίους συνόδευσε ο Κώστας Νικολάου με την ορχήστρα του. Μεγάλος χορηγός της βραδιάς ήταν για μία ακόμη φορά τα ψητοπωλεία MARKIS του Σαρακατσάνου κ. Τσακνάκη Γρηγόρη.