Οι προτάσεις του Στρατηγού ε. α. Φράγκου Φραγκούλη για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος

Το οξύ, μείζον, διαχρονικό και ύψιστο Εθνικό πρόβλημα της χώρας μας το « Δημογραφικό»,  ήταν το δεύτερο θέμα του 1ΟΥ Κύκλου Ενημέρωσης του  «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΥ», το οποίο ανέβασε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ», υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Στόχος του Συλλόγου ήταν η ενημέρωση, η πληροφόρηση και  η ευαισθητοποίηση όλων, για την άμεση επίλυση  του, η οποία   ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ διότι πλέον κατατάσσεται στις μάστιγες της εποχής μας αποδεκατίζοντας τον Ελληνισμό.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου  ο  Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός ε.α,  και  τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φράγκος Φραγκούλης μίλησε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο  Ευόσμου  από Σαρακατσαναίους μέλη και  φίλους του Συλλόγου.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή  μέρα για τον σύλλογο μας. Είναι μια μέρα ορόσημο για μας. Μια μέρα σταθμός στην ιστορία του ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ γιατί έχουμε την μεγάλη τιμή να είναι μαζί μας  ο Στρατηγός που δεν κρύβει λόγια , ο Στρατηγός που λέει τα πράγματα με τα όνομα τους,  ο Στρατηγός που μπαίνει μπροστά στα βαριά και τα δύσκολα και παίρνει την ευθύνη για αυτό, ο Στρατηγός που πονάει για την Ελλάδα και αγαπάει τους έλληνες, είναι ο ΦΡΆΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ. Τον ξέρουμε όλοι - τον σεβόμαστε -τον εκτιμούμε και  τον ευχαριστούμε από καρδιάς που αποδέχθηκε και μάλιστα  ΜΕ ΧΑΡΑ την ταπεινή πρόσκληση του Συλλόγου μας και σήμερα είναι εδώ για να μας μιλήσει για ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ φλέγον θέμα  …της χώρας μας.

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Στρατηγέ το γεγονός ότι  με τον καθαρό και απόλυτα πατριωτικό σας λόγο  θα μας μιλήσετε για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ δίνετε αίγλη στο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ και κύρος στην νέα μας πρωτοβουλία» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος  του Συλλόγου και Υπεύθυνος Νεολαίας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιάννης Φαρμάκης καλωσορίζοντας τον κ. Φράγκο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας αφού συνεχάρει τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Φαρμάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την πρωτοβουλία εξωστρέφειας σε μεγάλα κοινωνικά και εθνικά θέματα, καλοσωρίζοντας τον κ. Φράγκο Φραγκούλη  μεταξύ άλλων τόνισε « Στρατηγέ, η αγάπη  και ο σεβασμός μας στην οικογένεια, στα παιδιά,  την ορθοδοξία μας  και την πατρίδα, για μας τους Σαρακατσαναίους  είναι ταυτόσημοι, αυτονόητοι και  οι θεμελιώδεις πυλώνες του έθνους μας, που δυστυχώς  στις μέρες μας αντί να  εξελίσσονται -εξευτελίζονται και γενικώς  πάνε από το κακό στο χειρότερο, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές   σ αυτό το έγκλημα που συντελείτε όπως ο πρωτοφανής διωγμός που υφίσταται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  οικογένεια, το πρώτο κύτταρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινωνίας  -η οποία..βάλλεται διώκεται και  απαξιώνεται οικονομικά, θεσμικά ,φορολογικά, αξιακά, νομικά και μάλιστα με πρώτη -αν είναι δυνατόν την πολύτεκνη οικογένεια, για αυτό ως Ομοσπονδία στηρίζουμε τον Σύλλογο του ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ σ αυτήν την νέα του σημαντική πρωτοβουλία γιατί όλοι μαζί  αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε γερά τους θεσμούς  της οικογένειας της θρησκείας και της πατρίδας, γιατί  η Ελλάδα μας φτωχαίνει- μικραίνει- γερνά και πεθαίνει».

«Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή καλωσορίσουμε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας -τη Θεσσαλονίκη - και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μια σημαντική προσωπικότητα της χώρας μας. Τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη. Με τον μεστό του λόγο, τη γνώση και την εμπειρία του, με τη βαθιά και ανεξάντλητη αγάπη του για την πατρίδα ο Φράγκος Φραγκούλης βρίσκεται σήμερα κοντά μας, σε μια εκδήλωση που θίγει ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα της χώρας μας: το δημογραφικό.

Με τόλμη, υπευθυνότητα και ευαισθησία, προτάσσοντας πάνω από όλους και από όλα την εθνική μας αξιοπρέπεια και την προοπτική της χώρας μας, ο Φράγκος Φραγκούλης, ο χαρισματικός και διορατικός Έλληνας Στρατηγός, θα μας μιλήσει για την Ελλάδα, για τις ανοιχτές πληγές της και για τους κινδύνους που την απειλούν, με “όπλο” του τη γλώσσα της αλήθειας» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαθρετιμσό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο πολυπληθές κοινό του, απλά, περιγραφικά  και κατανοητά και μιλώντας στη αμείλικτη γλώσσα των αριθμών έδωσε έμφαση στο μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος, επικαλούμενος  πρόσφατες στατιστικές και  έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, επικέντρωσε στην ακρογωνιαία αιτία της ανεργίας  που χτυπά τον νέο ηλικιακά -ενεργό πληθυσμό, εστίασε στις μειώσεις των εισοδημάτων, τις αυξήσεις φόρων και τις επιπτώσεις από την μετανάστευση των νέων, παρουσίασε τους πληθυσμιακούς γεωστρατιγικούς κινδύνους της χώρας μας, στατιστικούς πίνακες τόσο του παρελθόντος όσο και του μέλλοντος με βάση τα σημερινά στοιχεία, προέκτεινε τις επιπτώσεις του δημογραφικού στο στράτευμα, επανέλαβε ότι το δημογραφικό απαιτεί άμεση προτεραιότητα και απόλυτη εθνική στρατηγική, ανέφερε αποτελεσματικές πολιτικές που εφήρμοσαν άλλες χώρες, ΚΑΙ υποστήριξε ότι  το  πρώτο μέτρο άμεσης επίλυσης του δημογραφικού  είναι η αφενός μεν οι παροχές  στα νέα ζευγάρια και αφετέρου η οικονομική ενίσχυση όπου υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ε.α ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

-Σύσταση ειδικού Ταμείου Αρωγής Οικογενειών, με κάλυψη εξόδων από τον τοκετό έως την ενηλικίωση των τέκνων, αναλογικά με τον αριθμό τους, με πρωτοστάτη την Εκκλησία, τους Εθνικούς Ευεργέτες που δυστυχώς έχουν εκλείψει και δημόσιους πόρους διασφαλισμένους.

-Ειδική ενίσχυση των παιδιών που γεννιούνται στη Θράκη και σε Ακριτικά νησιά κατά τα πρότυπα του Μακαριστού Χριστοδούλου.

-Επιδότηση πρωτοβουλιών ενίσχυσης ανέργων ζευγαριών και ένταξη τους σε ειδικό πρόγραμμα εφαρμογής σε συνεργασία με φορείς της Ευρωζώνης.

-Εκπτωση εισφορών των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν μέλη πολυτέκνων οικογενειών.

-Γενναία μείωση των βαρών οικογενειών με περισσότερα του ενός παιδιά και δη των πολυτέκνων αντί να φορολογούνται ανηλεώς όπως συμβαίνει σήμερα.

-Φορολογικό σύστημα που να προβλέπει εκπτώσεις για παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Υπό τις παρούσες συνθήκες να προστατευθεί η πρώτη κατοικία άλλως δεν θα έχουμε ούτε γάμους, μετά την υπογεννητικότητα.

-Επιβάλλεται η στήριξη των νέων, ηλικιακά, οικογενειών με παιδί/α, ΕΙΔΙΚΑ για τους χαμηλόμισθους.

-Μοριοδότηση για την πρόσληψη των πολυτέκνων οικογενειών και στο δημόσιο.

-Αναθεώρηση του νόμου περί ιθαγένειας με σκοπό την αυστηριοποίηση των κριτηρίων απόδοσής της .

-Αμεση ενεργοποίηση της διαχειριστικής αρχής προκειμένου να αρχίσει η ροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε

-Ταυτοποίηση των προσφύγων- μεταναστών στο έδαφος της Τουρκίας, ώστε να μην θαλασσοπνίγονται ανθρώπινες υπάρξεις στο Αιγαίο.

-Απαίτηση αναθεώρησης των συνθηκών Δουβλίνο, ώστε να εκλείψει η υποκρισία των κρατών μελών της ΕΕ και να μην καταστεί η Ελλάς «αποθήκη ψυχών» διότι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στη ζωή και ο επιμερισμός μεταξύ των μελών της ΕΕ πρέπει να είναι ισομερής.

 

Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους:  ο επίτιμος πρόξενος της Μάλτας στη Θεσσαλονίκη, ο Ναύαρχος ε.α και π. πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών κ. Ανδρόνικος Σινιώρης, τον  Διοικητή του Γ.Γ Στρατού εκπροσώπησε ο ταξίαρχος κ. Πασχαλης Δάλλας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα εκπροσώπησε  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευοσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουγιουκλης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Α.Καραπουλουτίδου, Μ. Καλού, Α. Γαρούφα , Παρασκευοπουλο,  η Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Α.Κωνσταντινίδου, ο π. Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιαδης  ο π. ΓΓ Δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο π. Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Πάρης Τσογκαρλιδης, ο Εκδότης της Εφημερίδας «ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ» Γιώργος  Μπουγαιδης,  ο Δρ. Γεώργιος Καρατάσιος  ο διαχρονικός χορηγός Σαρακατσάνος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των FAST FOOD MARKI΄S Γρηγόρης Τσακνάκης και πλήθος  κόσμου.