Ημερίδες - Συνέδρια

Το 1994 ο Σύλλογος οργάνωσε επιστημονικό συνέδριο με συνδιοργανωτές. Το ιστορικό τμήμα της Ποιμαντικής Σχολής του Α.Π.Θ. και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το 1996 έγινε ημερίδα για τη Βόρειο Ήπειρο με κύριο ομιλητή τον Μητροπολίτη Δρυινοπόλεως (Κόνιτσας) κ.κ. Ανδρέα Τρεμπέλα.

Το 1997 με τα εγκαίνια του οικισμού έγινε ημερίδα με ομιλητές τον Υπουργό κ. Γιώργο Σούλα, τον καθηγητή Ιατρικής κ. Σκεύα Αντώνη και τον δάσκαλο και ερευνητή κ. Μάκρη Ευριπίδη.

Ο σύλλογος μας σε συνεργασία με την Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων της Ηπείρου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρουσίασε, το Νοέμβριο του 2016, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού - Ευόσμου το Λεύκωμα "Τα Γενεαλογικά Δέντρα των Σαρακατσαναίων". Ομιλητές ήταν καταξιωμένοι Σαρακατσάνοι, και όχι μόνο, επιστήμονες και μελετητές. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία ενηλίκων και ακολούθησε δεξίωση για τους καλεσμένους με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική στο εντευκτήριο. Δείτε και το σχετικό βίντεο