Προγραμματισμός δραστηριοτήτων 2017-18

Το πρόγραμμα των χορευτικών έχει ως εξής:

• Τα παιδάκια που φέτος θα ξεκινήσουν την εκμάθηση χορών θα έχουν πρόβες κάθε Κυριακή 5-6μμ.

• Τα παιδάκια που ξεκίνησαν πέρυσι, (τμήμα 5-6μμ) θα κάνουν πλέον πρόβα με το επόμενο τμήμα, 6-7μμ.

• Όσα παιδιά ήταν πέρυσι στα τμήματα 6-7μμ και 7-8μμ θα έρχονται την ίδια ώρα.

• Το μεγάλο χορευτικό θα κάνει πρόβες κάθε Κυριακή στις 8 – 9μμ

• το χορευτικό ενηλίκων 9-10μμ.

Έναρξη Κυριακή 8/10.

 

Υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα κλαρίνου (για λίγες ακόμη ημέρες μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες εγγραφές). Θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσουν τμήματα και άλλων παραδοσιακών οργάνων (λαούτο, βιολί, κρουστά κλπ) αν υπάρξει ενδιαφέρον.

Σκοπός του ΔΣ είναι η δημιουργία θεατρικής ομάδας με σκοπό την προετοιμασία και το ανέβασμα μιας ολοκληρωμένης παράστασης κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Την επιμέλεια της παράστασης θα έχει η συνεργάτις του Σταυραετού κα Μάγδα Καραβάτση, τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ο κ. Θανάσης Γαλατάς, π. πρόεδρος του Σταυραετού και μελετητής της Σαρακατσάνικης λαογραφίας. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία ώστε να ξεκινήσει η κατάρτιση της θεατρικής ομάδας και η προετοιμασία της παράστασης.

Σχεδιάζεται επίσης ο εμπλουτισμός της λειτουργίας του χορευτικού – χορωδίας ενηλίκων. Έχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει στο Σύλλογο ένας κύκλος επισκέψεων από καταξιωμένους Σαρακατσάνους τραγουδιστές. Σε αυτές τις επισκέψεις τα μέλη του χορευτικού - χορωδίας ενηλίκων θα γνωρίζονται με τους καλλιτέχνες και οι τελευταίοι θα παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερα (σπάνια, παλιακά, ανέκδοτα κλπ) τραγούδια ή τεχνικές ερμηνείας.